WIE?

Tim Hartog (Rotterdam, 1986) is een comedian. Eentje van het observerende soort. Van jongs af aan voelde hij al de onbedwingbare behoefte om verhalen te vertellen. Zijn ouders maakten daar gretig gebruik van wanneer een gesprek met de visite op slot leek te zitten. 

Het leek dan ook vanzelfsprekend dat hij hier iets mee zou gaan doen. Dat én het feit dat er een glansrijke carrière als profvoetballer er al op jonge leeftijd niet meer in zat. Of zoals zijn coach van de plaatselijke voetbalvereniging (T.O.G.R.) op legendarische wijze sprak: ‘Het zit wel in je kop, maar niet in je poten.’

Hij studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie in ‘s- Hertogenbosch. Sindsdien heeft hij als comedian op verschillende podia zijn sporen verdiend. Zo stond hij in de finale van het Leids Cabaret Festival, is hij vaste bespeler  van Comedy Club Haug in Rotterdam én is hij een graag gezien MC in het Nederlandse comedycircuit. In 2019/2020 tourde hij door Nederland met zijn cabaretvoorstelling ‘Schadevrije Jaren’. Door corona kwam hier in 2020 abrupt een einde aan.

"Hartog zegt in zijn show: ‘Als je niks te melden hebt, zeg dan niks’, maar Hartog heeft zeker wat te melden."

Op televisie was hij te zien bij ‘The Comedyfactory’ en ‘De Grote Improvisatieshow’. Hij speelde op grote festivals zoals Paaspop, Concert at Sea en LowlandsOok presenteerde hij verschillende grote evenementen, waaronder Oerol, Bevrijdingsfestival en Metropolis.

Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.

“Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.”